logo songteksten.net

Giancarlo Giannini geëerd voor oeuvre in Locarno

(Novum) - De Italiaanse acteur Giancarlo Giannini wordt op het 67e filmfestival van Locarno geëerd voor zijn hele oeuvre. De 71-jarige Italiaan krijgt op 12 augustus de Excellence Award. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

De dag erna is Giannini volgens de festivaltraditie te bevragen in een speciale sessie in de Spazio Cinema. Het festival loopt dit jaar van 6 tot en met 16 augustus in de Italiaanssprekende Zwitserse stad.

Giannini begon zijn acteursloopbaan in het theater en maakte in 1965 de overstap naar film, met I Criminali della Metropoli. Vanwege zijn vaardigheden als zanger en danser werd hij een van de bekende namen in de musicarello, een Italiaans filmmusicalgenre uit de jaren zestig en zeventig.

De acteur is een van de eregasten van het retrospectief gewijd aan de Italiaanse productiemaatschappij Titanus, bij wie hij de film Non Stuzzicate la Zanzara uit 1967 maakte. Het was de eerste samenwerking met de Romeinse regisseur Lina Wertmüller, met wie hij nog acht films zou maken, waaronder Seven Beauties, dat hem zijn eerste Oscarnominatie opleverde.

Bij het grote publiek is Giannini wellicht het bekendst van zijn rollen in Hannibal naast Anthony Hopkins, en de twee Bondfilms Casino Royale en Quantum of Solace, met Daniel Craig.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren