logo songteksten.net

Pacino en Dafoe in competitie filmfestival Venetië

(Novum) - Manglehorn van David Gordon Green met Al Pacino als eenvoudige slotenmaker maakt kans op de Gouden Leeuw van het filmfestival van Venetië. Ook Pasolini van Abel Ferrara met Willem Dafoe als de befaamde Italiaanse schrijver en filmmaker Pier Paolo Pasolini behoort tot de twintig genomineerde titels. Dat maakte de organisatie donderdagmiddag bekend.

Ook The Cut van Akin Fatih, The Look of Silence van Joshua Oppenheimer en A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence van Roy Anderson zijn genomineerd. Het filmfestival in Venetië, het oudste ter wereld, wil een brug slaan tussen kunstzinnige films en entertainment. Buiten de competitie zijn daarom ook luchtiger titels met acteurs als Bill Murray, Ethan Hawke en Jennifer Aniston te zien.

In het programma dat buiten de competitie valt, zijn onder meer de directors cut van Nymphomaniac Volume II van Lars von Trier, The Sound and the Fury van James Franco en The Humbling van Barry Levinson te zien. De sectie Horizons bevat zoals gewoonlijk de meest diverse selectie films. Zo is Cymbeline van Michael Almereyda te zien, een moderne bewerking van het stuk van William Shakespeare met onder anderen Milla Jovovich, Ed Harris, Dakota Johnson en Bill Pullman.

De selectie van Venetië kan al een glimp bieden van de kanshebbers in de rest van de internationale filmcompetities. Vorig jaar wonnen drie van de genomineerde titels, Gravity, Philomena en The Wind Rises, ook Oscars. Gravity ging zelfs met zeven gouden beeldjes naar huis.

De 71e editie van het filmfestival loopt van 27 augustus tot en met 6 september, met 55 titels die in première gaan. Zoals elk jaar sluit het festival af met de uitreiking van de Gouden Leeuw.

De openingsfilm is dit jaar de komedie Birdman van de Mexicaanse regisseur Alejandro Iñarritu, met Michael Keaton als gevallen superheld. Regisseur Ann Hui uit Hong Kong sluit het festival af met zijn The Golden Era, een biografische film over Xiao Hong, die schreef over de Japanse heerschappij over China.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren