logo songteksten.net

Bo Saris: ik krijg mensen toch wel aan het dansen

(Novum) - Bo Saris fronst toch even de wenkbrauwen als hij hoort dat hij zondag tijdens het concert Live at Amsterdamse Bos speelt in een theatersetting. "Oh, zittend publiek, dus? Nou ja, ik heb wel vaker in theaters gestaan. Vroeg of laat krijg ik de mensen toch wel aan het dansen", zegt de zanger, voorheen bekend als Boris, vrijdag in Metro.

"Het maakt mij niet uit waar ik speel, maar een fraaie locatie is altijd mooi meegenomen", gaat Boris Titulaer, zoals de Nederlandse soulzanger eigenlijk heet, verder.

Titulaer vertrok drie jaar geleden naar Groot-Brittanniƫ en veranderde zijn naam voor de Engelse markt in Bo Saris. "Ik dacht dat als het daar zou lukken, het zomaar de poort tot de rest van Europa zou kunnen zijn. Zo is het ook gegaan", vertelt de winnaar van Idols 2004.

Doel was om internationaal een plaat uit te brengen. Dat is hem gelukt, want zijn nieuwe album Gold kwam in twintig landen uit. Later dit jaar, of begin volgend jaar, staat zelfs een Amerikaanse release op de planning. Het is nog onduidelijk hoe de plaat het in Groot-Brittanniƫ gaat doen. "Daar verschijnt Gold pas maandag."

Hoewel Saris in Nederland nog iets kon bogen op zijn succes bij Idols, was daar in het buitenland geen sprake van. "In Engeland zien ze me als een debutant." Maar de podiumervaring op de nationale tv kwam hem goed van pas.

"Je moet niet onderschatten hoe goed het in Nederland geregeld is", zegt Saris. "Mijn Engelse vrienden wisten niet wat ze hoorden toen ik zei dat ik een jaar tijd 96 keer had opgetreden. Ik heb me in Engeland nooit een groentje gevoeld."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren