logo songteksten.net

Lionel Richie gelauwerd als livelegende

(Novum) - Lionel Richie is door het Amerikaanse muziekblad Billboard uitgeroepen tot Legend of Live. De zanger neemt de prijs, voor zijn bijdrage aan livemuziek, op 20 november in ontvangst tijdens de elfde Billboard Touring Awards. Dat heeft het muziekblad vrijdag bekendgemaakt.

"Hoewel hij ontelbaar veel prijzen heeft gewonnen voor zijn albums en liedjes, is Lionel Richie nog nooit bekroond voor zijn liveoptredens. Wij vinden het bij Billboard geweldig dat we dat in november kunnen doen", zegt een van de directeuren van het blad. "Hij heeft meerdere generaties fans en wil van zijn concerten de beste maken en is daarom de ultieme Legend of Live."

Het muziekblad kiest jaarlijks een muzikant of een band die het belang van een goed liveoptreden zien en fans bereiken met zijn concerten. Eerder werden onder anderen Elton John, Ozzy Osbourne en Neil Diamond uitgeroepen tot Legend of Live.

De Billboard Touring Awards, die worden uitgereikt in New York, worden jaarlijks overhandigd aan artiesten, andere mensen die aan liveoptredens werken en concertzalen. De winnaars worden voornamelijk gekozen op basis van verkoopcijfers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren