logo songteksten.net

Roman Polanski eregast filmfestival Locarno

(Novum) - Roman Polanski is dit jaar eregast op het internationale filmfestival van Locarno. De niet onomstreden regisseur woont het Zwitserse evenement bij met zijn echtgenote, actrice Emmanuelle Seigner. Dat maakte de organisatie van het Locarno Film Festival, dat volgende maand voor de 67e keer plaatsvindt, bekend.

Polanski's recentste film Venus in Fur, die vorig jaar in première ging tijdens het filmfestival van Cannes, wordt 14 augustus vertoond in Locarno. Een dag later geeft Polanski een masterclass voor jonge filmmakers en het festivalpubliek. De 80-jarige regisseur krijgt in Zwitserland bovendien een speciale prijs.

De organisatie van het filmfestival verwacht veel van Polanski's komst. "Ik ben ervan overtuigd dat de kans een regisseur van zijn statuur te ontmoeten een van de hoogtepunten van het festival wordt", stelt de artistiek directeur van het festival.

Polanski regisseerde filmklassiekers als Rosemary's Baby en The Pianist. Hij raakte veelvuldig in opspraak omdat hij in de jaren zeventig een minderjarig meisje seksueel had misbruikt. In 2009 werd Polanski tijdens een bezoek aan Zwitserland op verzoek van de Verenigde Staten gearresteerd. Uitgeleverd werd de regisseur echter niet. Zwitserland hief zijn huisarrest in 2010 op.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren