logo songteksten.net

Wapens Lord of the Rings onder de hamer

(Novum) - Twee wapens uit de filmtrilogie The Lord of the Rings worden dit najaar geveild in New York. Acteur Christopher Lee doneerde de staf van zijn personage Sarumans en het zwaard van Aragorn. Dat heeft het Amerikaanse veilinghuis Bonhams dinsdag bekendgemaakt.

De 92-jarige Lee heeft de wapens al meer dan tien jaar in zijn bezit. "Deze schatten uit de filmgeschiedenis zijn al jaren een geliefd onderdeel uit mijn privécollectie. Maar na meer dan tien jaar vind ik het tijd worden dat iemand anders van hun magie kan genieten."

Bonhams verwacht dat het zwaard van Aragorn tussen de 150 duizend en 250 duizend dollar oplevert. De staf van Saruman brengt naar verwachting tussen de honderdduizend en 150 duizend dollar op.

Lee doneert ook de filmklapper waarmee zijn laatste scène in de derde film werd afgesloten. Bonhams verwacht dat het zwarte bordje tussen de zes- en achtduizend dollar ophaalt. Een deel van de opbrengst van de veiling gaat naar The Film Foundation, een organisatie die zich inzet voor de bescherming en het behoud van films.

De wapens uit Lord of the Rings gaan, samen met memorabilia uit andere films, onder de hamer tijdens de There's No Place Like Hollywood-veiling op 24 november. Ook stukken uit Casablanca, The Wizard of Oz en The Way We Were worden geveild.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren