logo songteksten.net

Muzikaal eerbetoon aan slachtoffers MH17

(Novum) - In Amsterdam wordt volgende week woensdag een muzikaal eerbetoon gehouden aan slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Artiesten als Mick Harren, Dries Roelvink en Dean Saunders treden daarbij belangeloos op.

Michel Reijinga van Contra 73 Events, dat de avond organiseert, vond het tijd voor een eerbetoon aan slachtoffers en nabestaanden. "Er is nog veel onduidelijkheid in Nederland: wie doet wat", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Ik heb toen maar de telefoon gepakt, want iemand moet de eerste zijn." Het eerbetoon is gericht op Noord-Holland.

Mick Harren zei meteen ja toen hij werd gevraagd voor de herdenking. "Ja, absoluut", zegt de zanger. "Ik heb zelf ook familie en kinderen en ik moet er niet aan denken om in de schoenen te staan van de nabestaanden."

Meer dan vijftig van de 195 Nederlandse slachtoffers kwamen uit Noord-Holland. "We eren alle slachtoffers die afkomstig zijn uit de provincie", aldus Reijinga. Of de nabestaanden van de overledenen aanwezig zijn bij de herdenking in partycentrum De Koning, is nog niet duidelijk.

Kaartjes voor de bijeenkomst kosten tien euro en de gehele opbrengst gaat naar 'een herinnering'. "Op 17 september is een landelijk gebeuren, misschien dat we daarbij aanhaken", zegt Reijinga. "Of we creƫren een gedenkplek in Noord-Holland."

In het Gelredome wordt op 17 september een concert gehouden met onder anderen Ilse de Lange, Janine Jansen en Candy Dulfer. Het initiatief komt van muzikant Frank Ong-Alok.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren