logo songteksten.net

Jessica Lange krijgt oeuvreprijs in Santa Barbara

(Novum) - Jessica Lange krijgt namens het Santa Barbara International Film Festival de Kirk Douglas Award voor voor haar hele oeuvre. Dat liet de organisatie woensdag weten, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. De prijs wordt 16 november uitgereikt, mogelijk door de 97-jarige Douglas zelf.

"Jessica Lange bezit drie kwaliteiten die essentieel zijn om in deze business succesvol te kunnen zijn: talent, schoonheid en intelligentie", zegt Douglas. "Die zijn haar goed van pas gekomen en dat zal zo blijven. Het is een eer om haar mijn prijs te mogen toekennen."

De 65-jarige Lange won twee Oscars, voor haar bijrol in Tootsie uit 1982 en haar hoofdrol in Blue Sky uit 1994. Ze won ook vijf Golden Globes, onder meer voor die twee films, maar ook voor haar rol in de serie American Horror Story. Daarvoor werd ze ook onlangs genomineerd voor een Emmy Award.

De onderscheiding wordt voor de negende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Kirk Douglas zelf, Harrison Ford, Quentin Tarantino, John Travolta, Ed Harris, Douglas' zoon Michael Douglas, Robert De Niro, en Forest Whitaker. Het Santa Barbara International Film Festival vindt plaats van 27 januari tot en met 7 februari.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren