logo songteksten.net

Machete-acteur vertrouwt op Michelle Rodriguez

(Novum) - Danny Trejo denkt dat Michelle Rodriguez het best haar mannetje kan staan. "Van alle actrices waar ik ooit mee heb gewerkt, denk ik dat zij me het best helpt als ik in een kroeg wordt aangevallen", zegt de acteur in het entertainmentprogramma Fox 411. "Zij pakt een bierflesje en begint mee te meppen. Al die andere grieten bellen alleen de politie."

De 70-jarige Trejo, vooral bekend van Machete en een hele reeks films van Quentin Tarantino, stond al op de set met Hollywoodschoonheden als Jessica Alba en Sofia Vergara. "Ik vind ze allemaal beeldschoon, maar met Michelle was ik echt beste maatjes."

De acteur is momenteel bezig met de promotie van zijn nieuwe film Bad Asses, het vervolg op Bad Ass uit 2012. Die film was gebaseerd op een filmpje op Youtube waarin een passagier op een bus een veel te agressieve medereiziger aftuigt. Hij blijkt een oude, dakloze en verslaafde Vietnamveteraan te zijn. Het filmpje werd een enorme sensatie en de man werd wereldberoemdheid onder de naam 'badass'. In Bad Asses wordt Trejo's personage bijgestaan door een andere oude man die de straten van Los Angeles schoon wil vegen, gespeeld door Danny Glover.

"Voor mij is een echte badass iemand die nooit een stap terug doet", zegt Trejo. "Als hij iets ziet dat niet deugt, onderneemt hij actie."

Trejo heeft sinds jaar en dag het imago voor niets en niemand bang te zijn. Daar zal zijn verleden, waarin hij als jongere geregeld in de bak belandde, veel aan hebben bijgedragen. Toch is er voor hem een grens: hij doet nooit zijn eigen stunts

"Het is een mythe dat er zo veel acteurs hun eigen stunts doen", zegt hij onomwonden. "Het is heel simpel: films maken is een business, en ik wil niet tachtig banen in gevaar brengen omdat ik zo nodig bij Jay Leno moet kunnen zeggen dat ik grote ballen heb."

"Iedereen heeft zijn eigen taak", gaat de 70-jarige acteur verder. "Die van mij is acteren, de stuntman weet hoe hij met wat bescherming door een muur moet springen. Daarnaast vindt de verzekeringsmaatschappij het ook nooit goed als een acteur zelf zo nodig zijn stunts moet doen."

Bad Asses verschijnt alleen op dvd. Toch is het vervolg, Bad Ass 3, al in preproductie. Die film verschijnt ergens volgend jaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren