logo songteksten.net

Ne-Yo klaagt ex-manager voor miljoenen aan

(Novum) - Ne-Yo is in de loop der jaren voor miljoenen opgelicht door zijn voormalige manager en vriend Kevin Foster. Hij heeft hem aangeklaagd voor acht miljoen dollar, zo'n zes miljoen euro. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten waar de Amerikaanse krant New York Daily News de hand op wist te leggen.

Ne-Yo, die in werkelijkheid Shaffer Smith heet, leerde Foster in 2005 kennen. Die haalde Smith over om hem al zijn bankzaken te laten regelen. Dat betekende dat hij moest zorgen dat Smith zijn rijkeluisleventje hoe dan ook in stand kon houden.

Foster wist Smith zelfs te overtuigen geld te stoppen in zijn eigen productiebedrijf, dat hij een paar jaar later oprichtte. De vriendschap tussen de beide heren werd alleen maar hechter. Smith had alle vertrouwen in Foster, maar dat was onterecht, staat in de aanklacht.

Smith ontdekte namelijk dat Foster geld had verdoezeld, waarna hij een andere accountant inschakelde. Die bevestigde wat Smith vermoedde.

Smith wil dat Foster naast de genoemde acht miljoen dollar ook het gehele salaris inlevert dat hij in de loop der jaren heeft verdiend. Foster heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren