logo songteksten.net

Lodewijk Hoekstra zoekt 'knappe, blonde tuinvrouw'

(Novum) - Lodewijk Hoekstra weet al precies waar hij op gaat letten bij het nieuwe seizoen van Eigen Huis & Tuin, waarin onder meer wordt gezocht naar het beste vrouwelijke tuintalent van het land. "Ze moet blond zijn en heel knap", zegt de 37-jarige tv-tuinman grappend tegen Novum Nieuws. Eigen Huis & Tuin is vanaf zaterdag 23 augustus weer te zien bij RTL 4.

"We letten erop of iemand handig is en ergens in uitblinkt", vervolgt Hoekstra serieus. "Je moet wel ergens voor staan en niet alleen maar bloemetjes kunnen stylen. Het vak is veelzijdig. Uitstraling is ook belangrijk, want je komt toch op televisie."

De Eigen Huis & Tuin-karavaan gaat komend seizoen alle provincies langs, waar niet alleen tuin-, maar ook klusvrouwen laten zien wat ze kunnen aan presentatoren Quincy Trustfull, Thomas Verhoef en Hoekstra. De provinciewinnaars sluiten zich aan bij het team van het programma en mogen meehelpen met projecten, waarna ook kijkers op ze kunnen stemmen. De uiteindelijke winnaressen krijgen tienduizend euro.

In eerste instantie mocht iedereen zich opgeven voor de wedstrijd, maar omdat veel vrouwen zich aanmeldden werd de insteek aangepast. "Het is voor de hand liggend om bij klussen en tuinieren aan mannen te denken, daarom vonden we het leuk het nu eens anders te doen", aldus Hoekstra, die met het programma al zijn elfde seizoen ingaat. "Ik denk dat dit een heel enerverend seizoen wordt, met al die dames."

Wat Hoekstra alle klussers en tuiniers graag wil meegeven, is dat alles het liefst zo duurzaam mogelijk moet gebeuren. "Door hout te gebruiken dat niet de hele wereld over is geweest, door een groene haag te zetten en veel groen te gebruiken in plaats van tegels", geeft hij als voorbeeld. "Een tuin moet iets bijdragen aan de natuur, niet iets wegnemen. Ik probeer mensen dat bij te brengen, maar niet op een geitenwollensokkenmanier. Het moet wel hip en sexy blijven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren