logo songteksten.net

Femke Halsema maakt politiek drama voor VPRO

(Novum) - De VPRO komt volgend jaar met een politieke dramaserie bedacht door oud-politica Femke Halsema en producent Gijs van de Westelaken. In De Fractie lopen fictie en actuele realiteit door elkaar. Halsema is tevens als coproducent betrokken bij de productie, maakte de omroep donderdag bekend.

De Fractie draait om een fictieve fractie en partij, maar de politieke actualiteit wordt geïntegreerd in de afleveringen. Dat kan doordat de afleveringen heel kort voor de uitzending worden opgenomen. Producent Van de Westelaken omschrijft het project als een kruising tussen het Amerikaanse The West Wing en het Deense Borgen. Het resultaat is vanaf 12 januari te zien.

Het schrijversteam achter De Fractie bestaat uit journalisten die zich ook op het vlak van fictie begeven en schrijvers met een politieke achtergrond. Remy van Heugten gaat de serie regisseren. Hij is bekend van de komedie Valentino en regisseerde eerder series als Feuten en Spoorloos Verdwenen. Over de acteurs is nog niets bekendgemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren