logo songteksten.net

Vriend Jaycee Chan na twee weken vrij

(Novum/AP) - De Taiwanese filmster Kai Ko Chen-tung is vrijdag vrijgelaten na twee weken in de cel. Hij was 14 augustus opgepakt in Beijing met Jaycee Chan, de zoon van acteur Jackie Chan. Beiden hadden drugs gebruikt en gaven toe marihuana te hebben meegenomen uit Jaycee's huis.

De 23-jarige Kai Ko Chen-tung werd na zijn vrijlating vrijdagochtend opgewacht door journalisten uit China, Hong Kong en Taiwan. De Taiwanees reageerde zichtbaar geïrriteerd op de mediabelangstelling en ging bijna op de vuist met een journalist.

De 31-jarige Jaycee zit nog vast. Hem wacht een zwaardere aanklacht omdat hij niet alleen drugs gebruikte, maar deze ook deelde met anderen. Na de arrestatie liet Jackie Chan weten zich dood te schamen voor zijn zoon. "Ik ben boos en geschokt", schreef de acteur op zijn website.

In Beijing worden de afgelopen tijd massaal bekendheden uit de Aziatische filmwereld opgepakt wegens drugsgerelateerde overtredingen. Sinds januari zijn meer dan 8400 verdachten opgepakt, een stijging van bijna tachtig procent tegen opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren