logo songteksten.net

Friends of the Family wint Popnl Award

(Novum) - De Haagse formatie Friends of the Family heeft zaterdagavond de Sena Performers Popnl Award 2014 in de wacht gesleept. Friends of the Family werd van de veertien nieuwe Nederlandse bands die deelnamen aan de wedstrijd het vaakst geboekt. Naast de geboekte optredens bestaat de Popnl Award uit tourpromotie, tourposters en een bijdrage van drieduizend euro voor het opnemen van een album.

Bij de strijd om de Popnl Award gaat het erom zo veel mogelijk boekingen binnen te slepen. De deelnemende bands worden beoordeeld door een jury, bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia en bevrijdingsfestivals. Friends of the Family sleepte zaterdag negen boekingen in de wacht en bleef daarmee Texas Radio en Orange Skyline net voor. Die bands werden respectievelijk zeven en zes keer geboekt.

De Sena Performers Popnl Award is een onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam. Voorgaande jaren namen acts als Kraantje Pappie, Yori Swart en Mister and Mississippi deel aan de wedstrijd. Vorig jaar won La Corneille de Popnl Award.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren