logo songteksten.net

Britse X Factor scoort met Simon Cowell

(Novum) - De terugkeer van Simon Cowell bij de Britse versie van X Factor lijkt zijn vruchten af te werpen. Zaterdag stemden 9,5 miljoen kijkers af op de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de talentenjacht. Dat schrijven diverse Britse media. De afgelopen drie jaar bleven nooit zo veel kijkers thuis voor X Factor.

Cowell was in 2010 voor het laatst te zien als jurylid van de Britse X Factor. Hij keerde eerder dit jaar terug nadat het hem in Amerika niet was gelukt de talentenjacht tot een succes te maken. De talentscout bedacht het programma, dat inmiddels over de hele wereld wordt uitgezonden, tien jaar geleden. Naast Cowell bestaat de jury van de Britse X Factor dit jaar uit Spice Girl Mel B, zangeres Cheryl Cole en manager Louis Walsh.

Hoewel Cowells terugkeer voor een opleving van de kijkcijfers zorgde, kwam X Factor niet in de buurt van zijn record. In 2011 trok de seizoensopener van de talentenjacht gemiddeld 11,3 miljoen kijkers. Zaterdag keken op het hoogtepunt 10,6 miljoen Britten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren