logo songteksten.net

TROS-coryfeeën halen herinneringen op bij jubileum

(Novum) - Omroep TROS viert het 50-jarig bestaan dinsdagavond in Carré in Amsterdam. Coryfeeën als André van Duin, Chiel Montagne, Ellen Brusse en Tineke Verburg kijken met warme gevoelens terug naar hun tijd bij de omroep. "Ik heb er altijd met veel plezier gewerkt", herinnert Van Duin zich.

"Ik heb met Ron Brandsteder natuurlijk heel veel grappen uitgehaald in de honeymoonquiz", zegt Van Duin. De mooiste herinneringen heeft hij aan Animal Crackers. "Dan moest je thuis plakken en knippen, dat vond ik wel het leukst."

Voor Tineke Verburg was het hoogtepunt in haar carrière bij de omroep haar tijd bij TROS Aktua. "Ik ging presenteren, maar kreeg ook de gelegenheid zelf onderwerpen te maken", vertelt de presentatrice. "Je krijgt er kansen", herinnert ook Jaap Jongbloed zich. "Maar je wordt ook wel in het diepe gegooid."

Henny Huisman was nooit in dienst van de TROS, maar herinnert zich een avond waarop hij een aantal TROS TV-sterren won. "Toen was ik de populairste man, het populairste kinderprogramma en nog wat. Ik haalde vier TV-sterren op, dat was wel een heel bijzondere avond", vertelt de presentator, die beroemd werd bij de KRO en later RTL.

Voor sommige coryfeeën is het ook een beetje een afscheid, omdat de TROS is samengegaan met de AVRO. "Voor veel mensen wel, denk ik", zei Mireille Bekooij. "Er komen nieuwe tijden en misschien dat het ook weer heel erg leuk wordt, dat weet ik niet."

NPO 1 staat zaterdagavond in het teken van het jubileum.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren