logo songteksten.net

Luke Sital-Singh heeft zenuwen in bedwang

(Novum) - Luke Sital-Singh maakt zich niet meer zo druk om de lancering van zijn eerste album. Zijn plaat The Fire Inside verschijnt vrijdag in Nederland en andere Europese landen, maar kwam eerder al uit in Groot-Brittannië. "De ergste zenuwen zijn al weg, want de release is hier al geweest", zegt de Britse singer-songwriter tegen Novum Nieuws. "En ze vinden m'n album hier mooi."

Hoewel de zanger in het begin alle recensies las, is hij daar op een gegeven moment mee gestopt. "Sommige waren goed en andere waren negatief, maar ik liet me toch te veel beïnvloeden door de negativiteit", legt Sital-Singh uit. "Ik raakte er een beetje door van streek en m'n vrouw zei ook dat het beter was als ik de recensies niet meer zou lezen. Uiteindelijk is het ook maar de mening van één persoon."

Op de plaat van Sital-Singh, die eerder drie ep's uitbracht, staan twaalf nummers. Een favoriet heeft de zanger niet. "Dat wisselt constant. Ik ben wel heel trots op Nothing Stays the Same", zegt Sital-Singh over het eerste nummer op de plaat. "Ik heb altijd moeite met het schrijven van upbeatnummers omdat ik wil voorkomen dat ze cheesy klinken. Het is veel makkelijker om depressieve muziek te schrijven", vindt de zanger. "Maar met dit nummer heb ik echt de balans gevonden."

Sital-Singh is momenteel bezig met een tournee in Groot-Brittannië, maar hoopt snel een Europese toer te kunnen aankondigen. "Waarschijnlijk ga ik mee als supportact van iemand, maar ik kan nog niet zeggen wie." De zanger is op 25 september in ieder geval te bewonderen in het MC Theater in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren