logo songteksten.net

Onthulling beeld Winehouse 'zeer emotioneel'

(Novum) - De onthulling van het standbeeld van Amy Winehouse was zeer aangrijpend. Dat zei haar vader Mitch zondagmiddag vlak na de onthulling in de wijk Camden in Londen, waar ze woonde. De zangeres, die in juli 2011 overleed na een overdosis medicijnen, zou zondag 31 jaar zijn geworden.

"Het is heel emotioneel om Amy op deze manier vereeuwigd te zien", zei Mitch tegen het Britse muziektijdschrift NME. "Het is alsof ze is gevat in een prachtig moment in de tijd. Onze familie is heel dankbaar en we hopen dat de fans het standbeeld mooi vinden."

"We willen iedereen herinneren aan Amy's talent", ging haar vader verder. "Ze leeft voort in haar muziek en de Amy Winehouse Foundation. Camden was heel belangrijk voor haar en vice versa. Om haar voor eeuwig midden in de drukte van deze wijk te hebben staan, past gewoon helemaal."

Het standbeeld, ontworpen door Scott Eaton, zou eerst in het Roundhouse worden geplaatst, in de wijk Chalk Farm. Vader Mitch stond er echter op dat het beeld in Camden werd geplaatst. Dat zou een positievere boodschap uitdragen en fans weglokken bij haar laatste woonhuis, dat volgens hem voor iedereen slechte herinneringen opriep.

Het bronzen beeld toont Winehouse met haar karakteristieke hoog opgestoken haar, met daarin een rode roos gestoken. "De pose moest Amy's kracht en attitude uitdragen maar ook haar kwetsbaarheid tonen", zei Eaton. "De hand op haar heup, de draai van haar hoofd, het vastpakken van haar rok, de gedraaide voet - het zijn allemaal kleine elementen die bijdragen aan het karakter van een standbeeld."

Eaton baseerde zich niet op een enkele foto of fotoserie. "Het is een amalgaam van invloeden", zei hij. "Door veel belangrijke momenten uit het leven van Amy te halen, krijgen we uiteindelijk hopelijk iets dat haar essentie weet te vangen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren