logo songteksten.net

Hitalbum Bryan Adams krijgt jubileumeditie

(Novum) - Reckless van Bryan Adams wordt later dit jaar opnieuw uitgebracht. Het is in november precies dertig jaar geleden dat het schijfje, dat hits als Summer of '69 en Heaven afleverde, verscheen. Ter ere van dat jubileum verschijnt een speciale editie met zeven nooit eerder uitgebrachte nummers. Dat maakte platenlabel Universal Music maandag bekend.

De re-release van Reckless ligt op 5 november in de winkels. Dat is niet alleen de dertigste verjaardag van het hitalbum, maar ook de 55e van Adams zelf. De zeven tot nu toe onbekende nummers werden in de jaren tachtig opgenomen als demo. Ook de titeltrack Reckless verschijnt eindelijk. In 1984 haalde dat nummer het album niet vanwege deadlines.

Reckless is Adams' succesvolste album. De plaat was het eerste Canadese album dat in dat land meer dan een miljoen keer werd verkocht. In de Verenigde Staten ging de plaat meer dan vijf miljoen keer over de toonbank. Wereldwijd werd het album ruim twaalf miljoen keer aangeschaft.

Adams trapt in november een Europese tournee af die in het teken staat van het jubilerende Reckless. Op maandag 8 december staat de Canadese zanger in de Amsterdamse Ziggo Dome. Voor dat concert zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren