logo songteksten.net

Afrojack en Hardwell maken kans op MTV EMA

(Novum) - Afrojack en Hardwell maken kans op twee MTV EMA. De Nederlandse dj's nemen het in de categorieën best electronic en best world stage tegen elkaar op. MTV maakte dinsdag de genomineerden van de Europese muziekprijzen bekend. Hardwell maakt bovendien kans op de prijs voor best Dutch act en is daarmee de eerste Nederlandse artiest ooit die in de race is voor drie MTV Europe Music Awards.

Afrojack en Hardwell moeten de strijd aangaan met Avicii, Calvin Harris en David Guetta voor de titel best electronic. Veertien artiesten zijn in de race voor de MTV EMA voor best world stage. Afrojack, Imagine Dragons en The Killers maken kans op die prijs met hun optreden in Amsterdam. Alle drie traden vorig jaar op rondom de uitreiking van de MTV EMA in de hoofdstad.

Hardwell neemt het in de strijd om best Dutch act op tegen collega Martin Garrix en de bands Kensington en Chef'Special. De dj, die in oktober werd uitgeroepen tot 's werelds beste dj, krijgt bovendien concurrentie van Mr. Probz. Hij kreeg de wildcardnominatie, maakte de Nederlandse tak van MTV dinsdag bekend.

Katy Perry is dit jaar de grote kanshebber bij de MTV EMA. De Amerikaanse zangeres is genomineerd in zeven categorieën, waaronder best song en best pop. Ariana Grande maakt dit jaar voor het eerst kans op een EMA, de zangeres is meteen genomineerd in zes categorieën.

De MTV EMA worden elk jaar in een andere Europese stad uitgereikt. Nadat het circus vorig jaar in Amsterdam neerstreek, is het dit keer de beurt aan Glasgow. De prijzen worden op 9 november uitgereikt in de Schotse stad.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren