logo songteksten.net

2Cellos zou dolgraag filmmuziek maken

(Novum) - Het muzikale duo 2Cellos hoopt te worden gevraagd om filmmuziek te maken. "Dat zou echt geweldig zijn", zegt Stjepan Hauser tegen Novum Nieuws. "De muziek van Morricone is als Tsjaikovski", vindt Luka Šuli?. Het Kroatische duo heeft het nog te druk om de wens in vervulling te laten gaan. "We hebben nog veel ideeën voor video's en muziek die we willen uitwerken."

De twee muzikanten van 27 en 28 jaar hebben een klassieke scholing en bedachten in 2010 dat ze zich niet tot klassieke genres hoefden te beperken. "We wilden iets anders proberen", zegt Luka Šuli?. "Iets geks om jonge mensen aan te trekken."

Het succes van Šuli? en Hauser begon toen de twee vorig jaar hun cover van het Michael Jackson-nummer Smooth Criminal op Youtube zetten. "Het leek heel eenvoudig", zegt Stjepan Hauser over hun succes. "Maar we hebben 25 jaar moeten afzien." De video werd bekeken door miljoenen mensen en leverde de twee vrienden uit Kroatië een telefoontje op van niemand minder dan Elton John, waarmee ze op tournee zijn geweest.

Šuli? en Hauser ontmoetten elkaar toen ze 14 jaar oud waren tijdens een masterclass voor cellisten. "We werden meteen goede vrienden, maakten grapjes en hadden het gevoel dat er iets moois zou gebeuren als we onze krachten zouden bundelen", vertelt Šuli?. "Het gebeurde lang niet, omdat we in verschillende landen waren en elkaar niet vaak zagen."

"Als een liedje een goede melodie heeft, is de kans groot dat wij het voor de cello kunnen arrangeren", vertelt Šuli?. Toch zijn er tal van liedjes die niet geschikt zijn voor 2Cellos. "Heel veel, Billy Jean bijvoorbeeld", zegt Šuli? over een andere Michael Jachson-hit, terwijl Hauser hem aanvult door de melodie te neuriën. "Die herhaling in de noten is saai."

2Cellos treedt op 24 oktober op tijdens de Cello Biennale tijdens een nachtconcert.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren