logo songteksten.net

Babette van Veen als single beter in haar vel

(Novum) - Babette van Veen voelt zich nu ze gescheiden is beter dan tijdens haar huwelijk met Bas Westerweel. Dat gevoel had de 46-jarige zangeres en actrice al vrij snel nadat haar huwelijk in 2010 op de klippen liep. "Het gekke is dat ik me al na een aantal maanden beter voelde", vertelt Van Veen donderdag in het AD.

"Ik zorg er beter voor dat ik zelf gelukkig ben, in plaats van maar proberen de boel draaiende te houden", licht Van Veen toe. Terug naar hoe ze zich voelde als getrouwde vrouw, wil Van Veen niet meer. "Ik was destijds constant moe. Iemand moet me echt blij en gelukkig maken. Ik wil geen relatie omdat het makkelijk en oké is."

Een nieuwe man in Van Veens leven, moet niet al te veel bagage meenemen. "Ik wil iemand die zijn rommel heeft opgeruimd en die positief in het leven staat. Het klinkt lelijk, maar met veel mannen van mijn leeftijd is toch wel iets aan de hand. Die zijn verbitterd. Daar zit ik niet op te wachten."

Van Veen, die door Westerweel werd ingeruild voor de buurvrouw, schreef het boek Hartenvrouw over haar scheiding en de tijd daarna. "Ik heb me heel erg alleen gevoeld", blikt ze terug. "Ineens vluchtte iedereen van me weg. Er kon geen goedemorgen meer af. Ik raakte in een isolement. Mensen zijn zo bang voor het verdriet van een ander."

Van Veen zegt zich te ergeren aan het leven dat 'alleen maar mooi en perfect moet zijn'. "We maken allemaal ellende mee. Het kan echt geen kwaad om een lief kaartje te sturen of een kopje koffie aan te bieden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren