logo songteksten.net

Will and the People blijft pielen aan eigen muziek

(Novum) - Will and the People heeft grote moeite om de eigen liedjes als 'af' te bestempelen. "Dan hebben we een album gemaakt, luisteren we ernaar en willen we meteen weer van alles aanpassen", zegt Will Rendle voor de camera van Novum Nieuws. "We zijn voor ons laatste album wel drie keer terug de studio in gegaan."

"Toen werd mijn zoontje Bobby geboren en schreef ik over hem een hele reeks nieuwe nummers, die ook weer allemaal op het album moesten", gaat de lead-zanger verder. "Zo blijf je natuurlijk bezig. Wij hebben iemand nodig die af en toe met de zweep erover gaat en zegt: nu is het genoeg, volgende project."

Toch wist de Britse indierockband, vooral bekend van de hit Lion in the Morning Sun, hun nieuwe album Whistle Blower deze week uit te brengen. "Daarop staat het nummer I Will Always Be There (Trust Yourself)", zegt Rendle. "Maar ja, die titel is dus veel te lang. Ik had het eigenlijk gewoon Bobby's Song moeten noemen."

Voor hun volgende album heeft Rendle een heel eenvoudige oplossing bedacht. "We komen gewoon naar Amsterdam, stoppen daar honderd Nederlanders in een ruimte, en nemen het hele album in een keer live op. Daarna geven we een feestje."

Het is ook de beste manier om die pure live-essentie van de band te vangen, meent Rendle. "De geur van Will and the People. Zweterig maar mooi."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren