logo songteksten.net

Jacob Derwig kreeg filmrol door zoontje

(Novum) - Jacob Derwig heeft zijn stemmenrol in de animatiefilm De Boxtrollen eigenlijk aan zijn zoon Roman te danken. "Ik kreeg de rol waarvoor ik auditie deed niet", zegt Derwig dinsdag in het AD. "Toen Roman de hoofdrol binnen had, werd me gevraagd of ik een ander rolletje wilde doen, namelijk dat van zijn vader in de film."

De Boxtrollen, die donderdag in première gaat, vertelt over het mensenjongetje Eitjes dat wordt opgevoed door vreemde wezentjes die ondergronds leven en afval verzamelen. Als hun leefomgeving dreigt te worden verwoest, besluit Eitjes de hulp in te roepen van zijn bovengrondse soortgenoten.

Dat ging voor de 10-jarige Roman wel makkelijker. Hij kreeg de rol door stug te blijven auditeren. "Eigenlijk heeft hij die rol gewoon op eigen kracht binnengesleept", zegt zijn 45-jarige vader trots.

Het werd helemaal leuk toen ook moeder Kim van Kooten tekende voor de rol van Eitjes. Dat betekende echter wel dat zusje Keetje van 6 zich een beetje buitengesloten voelde. "Ze is een beetje jaloers dat zij niet ook mag inspreken", vertelt Derwig. "Maar we hebben gezegd dat haar tijd nog wel komt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren