logo songteksten.net

Familie De Mol in brieven afgeperst

(Novum) - Linda en John de Mol worden in brieven afgeperst en bedreigd. In de schrijfsels wordt de mediamagnaat onder druk gezet geld te geven anders worden zijn zus, haar kinderen en andere naasten iets aangedaan. Dat werd bekendgemaakt in het NPO 1-programma Opsporing Verzocht, dat dinsdagavond aandacht besteedt aan de zaak.

De brieven werden bezorgd op de thuisadressen van Linda en John, maar werden ook op diverse locaties gevonden. De schrijver of schrijvers van de brieven vroeg de twee te reageren via advertenties. Op een van de dreigbrieven werd dna aangetroffen van een onbekende man.

De presentatrice en mediamagnaat hebben de afgelopen twee weken vier nieuwe brieven gekregen. De eerste van de nieuwe reeks werd op een doos gebakjes bezorgd bij Johns woning in Blaricum. Het personeel van de bakkerij waar de taartjes waren gekocht, kon de man nog herinneren en zo kon er een compositietekening worden gemaakt. De andere drie brieven werden op dezelfde dag op verschillende plekken onder een steen gevonden. De man op de compositietekening is een blanke man van ongeveer 70 jaar oud.

Dinsdag werd bekend dat de twee sinds oktober vorig jaar worden bedreigd en afgeperst door een of meerdere personen. De politie Midden-Nederland is bezig met een onderzoek. In de uitzending is dinsdagavond een compositietekening van een van de personen te zien.

Eind vorig jaar kwam al naar buiten dat John werd lastiggevallen. Ook werd toen gefluisterd dat Linda de beveiliging rond haar huis had aangescherpt na bedreigingen. "Toen speelde er niks concreets, maar daarvoor en daarna wel", zei een woordvoerder van de familie De Mol dinsdag.

Het is niet de eerste keer dat de mediamagnaat werd afgeperst. In 2005 werd een man veroordeeld tot een celstraf van twee jaar omdat hij De Mol en medewerkers van zijn bedrijf Talpa had afgeperst. Twee jaar later werd De Mols zoon Johnny genoemd tijdens het liquidatieproces Passage. Een van de geliquedeerde criminelen zou van plan zijn geweest Johnny te ontvoeren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren