logo songteksten.net

Tygo Gernandt speelt beste filmschurk

(Novum) - Tygo Gernandts Maikel is woensdagavond op het Nederlands Film Festival (NFF) uitgeroepen tot de beste Nederlandse filmschurk. De 40-jarige acteur ontving De Gouden Gluiperd voor zijn rol in Van God Los uit 2003. Volgens de lezers van het blad TVFilm en het NFF is dit de beste schurkenrol ooit in een Nederlandse film.

Andere genomineerden waren Dragan Bakem voor zijn rol als Michael in Loverboy uit 2003, Thom Hoffman voor zijn rol als Hans Akkermans in Zwartboek uit 2006, Theo Maassen als Johan van der S. in TBS uit 2008 en Huub Stapel als zombiesint in Sint uit 2010. Gernandt won met een overweldigende meerderheid van 51 procent van de stemmen.

Van God Los vertelt het waargebeurde verhaal van de Bende van Venlo. Gernandt speelt psychopaat Maikel, die zijn kornuiten meesleept in een neerwaartse spiraal van geweld. De acteur ontving voor de rol al een Gouden Kalf.

De Gouden Gluiperd werd uitgereikt vanwege het tienjarig bestaan van TVFilm. De prijs bestaat uit een stel vergulde en verbogen tralies. Na de uitreiking van de award werd de film Bloedlink vertoond, over twee ex-gedetineerden die een rijkeluisdochter ontvoeren. De thriller van Joram Lürsen ging op 24 september op het NFF in première en heeft Gernandt in een van de hoofdrollen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren