logo songteksten.net

'Bandleden Led Zeppelin gevaarlijk onvoorspelbaar'

(Novum) - De bandleden van Led Zeppelin waren jarenlang zo wispelturig als het maar kon. Zo kon drummer John Bonham als een blad aan de boom omdraaien: het ene moment was hij een lieve teddybeer, het volgende een razende gek. Dat schrijft gitarist Jimmy Page in zijn nieuwe fotoboek, getiteld Jimmy Page.

Ook Page had zijn slechte kanten, hoewel het boek, dat op 14 oktober verschijnt, daar geen plaatjes van bevat. De 507 pagina's tonen kiekjes met bijschrift van Page als koorknaap tot zijn werk in de jaren zestig, zijn enorme populariteit met Led Zeppelin en daarna.

Volgens de 70-jarige muzikant onderscheidden zijn bandleden en hij zich vooral omdat ze stuk voor stuk geweldige muzikanten waren. "Bij The Jimi Hendrix Experience draaide het allemaal om Hendrix, hij was de superster", zegt hij tegen het Amerikaanse filmblad Variety. "Maar bij Led Zeppelin kun je stellen dat we allemaal elkaars muzikale gelijken waren."

"We speelden als een band, en dat is iets magisch", gaat Page verder. "Je luistert niet naar één persoon, hoewel je dat zou kunnen doen en ook dan is hij een leidend voorbeeld."

Page heeft zich gedurende zijn carrière altijd proberen te ontwikkelen, vaak ook door zich terug te trekken van het publiek. "Toen Hendrix voor het eerst naar Londen kwam en Eric Clapton bij Cream speelde, stond ik dagenlang in de studio. Ik ben zelfs muziek gaan studeren en gaan produceren. Ik deed alles om beter te worden in mijn vak."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren