logo songteksten.net

Regisseur Steve McQueen werkt aan overvalthriller

(Novum) - De in Amsterdam woonachtige Britse regisseur Steve McQueen gaat een thriller maken. Het wordt een remake van de Britse jarentachtigserie Widows, melden buitenlandse media vrijdag. De film gaat over de vrouwen van vier overvallers die bij een laatste klus worden gedood. De dames nemen zich voor het karwei af te maken.

McQueen werkt aan de film samen met het team waarmee hij eerder Oscarwinnaar 12 Years a Slave maakte. De 45-jarige regisseur werkt nu aan het scenario en wil het project volgend jaar gaan draaien.

Het is de tweede film die McQueen deze week aankondigt. Hij werkt ook aan een biografiefilm over de mensenrechtenactivist Paul Robeson. De zanger en acteur kreeg in de jaren twintig van de vorige eeuw bekendheid dankzij de hoofdrol in Othello en het nummer Ol Man River.

In de Tweede Wereldoorlog trad Robeson op voor de troepen aan het front. Na de oorlog belandde hij op de beruchte zwarte lijst van senator Joseph McCarthy vanwege zijn kritiek op de Amerikaanse regering en zijn pleidooi tot toenadering richting de Sovjet-Unie. Het is niet duidelijk welk project regisseur McQueen als eerste gaat draaien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren