logo songteksten.net

Shirma Rouse kiest eindelijk voor zichzelf

(Novum) - Shirma Rouse durft eindelijk helemaal voor haar eigen carrière te gaan. "Het zit helemaal niet in mijn aard om zo voor mezelf te kiezen, maar ik dacht: als ik het nu niet doe dan gebeurt het nooit", zegt de zangeres tegen Novum Nieuws.

Om die reden besloot de 34-jarige Rouse, die bekend werd als achtergrondzangeres, vorig jaar dan ook mee te doen aan het vierde seizoen van The Voice of Holland. "The Voice was daarin heel belangrijk voor me", zegt de zangeres, die strandde in de halve finale. "Het heeft me geholpen om echt te denken: kom op, doe het voor jezelf."

Haar bekendheid, die sinds de talentenjacht enorm is toegenomen, is nog steeds wennen. "Het is erg leuk als mensen je aanspreken, maar het is soms lastig dat iedereen wat van je vindt", legt Rouse uit. "Mensen in Nederland hebben er een handje van om iets van iemand te vinden terwijl ze die persoon helemaal niet kennen."

De zangeres hoopt dan ook dat ze met haar muziek kan overbrengen dat iedereen elkaar moet respecteren. "Verplaats je eens in een ander. Wees net zo lief voor anderen als dat jij wilt dat ze voor jou zijn. Als ik met mijn muziek mensen kan raken en die boodschap kan overbrengen dan is dat prachtig. Dat is het mooiste dat er is."

Op haar derde plaat Shout It Out Loud, die vrijdag verschijnt, staan dan ook stuk voor stuk liedjes met een boodschap. "Het zijn soulnummers die mensen raken." Zo zingt Rouse het nummer Fool for Love voor een vriendin 'die een man te veel beslissingen liet nemen'. Op Till It's Done omschrijft de zangeres de onrust die ze soms voelt. "Soms voel ik me alsof er een storm op komst is. Ik heb dan behoefte aan rust en leegte."

Het schijfje werd deels gefinancierd door crowdfunding. Voor de bijdrage die mensen leverden, kregen ze iets terug van Rouse. Zo stonden er onder meer zanglessen, huiskamerconcerten of gesigneerde albums tegenover. "Het geeft echt een enorme kick dat ik zo veel steun heb gekregen. Alsof anderen de plaat net zo belangrijk vonden als ikzelf."

Met Shout It Out Loud gaat de zangeres dit jaar en begin volgend jaar ook langs de Nederlandse clubs. Deze maand trad Rouse ook op in Japan, waar haar plaat ook uitkomt. Dromen van een grote internationale carrière doet de zangeres dan ook. "Je moet groots inzetten. De O2 in Londen of optreden in de Verenigde Staten. Dat lijkt me helemaal super."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren