logo songteksten.net

Hoofdrolspeler Freek de Jonge-film bekend

(Novum) - Acteur Nick Golterman gaat de hoofdrol spelen in De Overkant, een verfilming van het gelijknamige korte verhaal van Freek de Jonge. Dat heeft zijn agent woensdag bekendgemaakt. Het is de eerste hoofdrol voor de 22-jarige Golterman.

De jonge acteur was eerder eerder onder andere te zien in bijrollen in bioscoopfilms als Razend en Wonderbroeders en de voor een Emmy Award genomineerde webserie Max & Billy's Drill Machine Girl. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Yentl Schieman, bekend van het opkomende cabaretduo Yentl en de Boer.

De Overkant wordt geregisseerd door Marnix Ruben. "Op het moment dat wij Nick zagen spelen, waren we verkocht! Kijk! Dat is Freek!", aldus Ruben. Het verhaal speelt zich af in Terneuzen, begin jaren zestig. Het is een semi-autobiografische vertelling, waarin Freek de Jonge vertelt hoe hij rond zijn negentiende wekelijks met de veerpont Prins Willem 1 naar 'de overkant' voer om samen met zijn poëtische Zeeuws-Vlaamse vrienden van het leven te genieten.

De cabaretier zal zelf de voice-over inspreken. De film wordt gemaakt met crowdfunding. Inmiddels is er via de website www.voordekunst.nl al bijna vijftienduizend euro van de benodigde 21.505 euro opgehaald. De Overkant beleeft zijn première tijdens de zeventiende editie van Film by the Sea in Vlissingen in september volgend jaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren