logo songteksten.net

Hollywood neemt stelling tegen Ferguson

(Novum) - Een groot aantal belangrijke mensen in Hollywood protesteert vrijdag mee tegen het besluit van een jury om de blanke agent Darren Wilson niet te vervolgen voor het doodschieten van de zwarte tiener Michael Brown. Dat meldt entertainmentblad Variety.

Onder de noemer #BlackoutFriday worden in talloze Amerikaanse steden diverse evenementen georganiseerd om de woede en onvrede over dit besluit tot uiting te brengen. De titel verwijst naar de blackout voor de mensenrechten die Ferguson volgens de initiatiefnemers is.

In Los Angeles wordt een festival georganiseerd waar diverse films over de achterstelling van donkere Amerikanen worden vertoond, zoals Fruitvale Station. Deze film gaat ook over een zwarte man die in 2003 onder dubieuze omstandigheden door een blanke agent werd gedood.

Onder meer regisseurs Ryan Coogler en Ava DuVernay, Greys Anatomy-ster Jesse Williams en acteurs Russell Simmons en Michael B. Jordan hebben hun steun uitgesproken voor het protest. Van regisseur DuVernay gaat binnenkort de film Selma draaien. Hij maakte het drama over de strijd voor gelijke rechten voor Afro-Amerikanen samen met Oprah Winfrey. De film, die al getipt wordt voor de Oscars, is vanaf 5 maart in Nederland te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren