logo songteksten.net

Van den Ende kondigt 'belangrijke ontwikkeling' aan

(Novum) - Joop van den Ende kondigt woensdag 'een belangrijke nieuwe ontwikkeling' in zijn entertainmentbedrijf Stage Entertainment aan. De pers wordt aan het eind van de middag bijgepraat door de 72-jarige mediamagnaat.

Volgens De Telegraaf gaat Stage Entertainment fuseren met Albert Verlinde Entertainment, het theaterbedrijf van Verlinde. Dat schrijft de krant op basis van een ingewijde. Reden voor de fusie zou de moeilijke musicalmarkt in Nederland kunnen zijn.

Of de mededeling ook te maken heeft met Van den Endes gezondheid, is niet bekend. Van den Ende miste eind november de première van zijn nieuwe musical Billy Elliot omdat hij kampte met een hernia. Maandag woonde hij wel de bruiloft van Chantal Janzen bij in Londen, maar volgens diverse berichten lukte dat Van den Ende niet zonder pijnstillers.

Van den Ende produceerde in 1991 zijn eerste eigen musical, Cyrano de Musical. Twee jaar later opende het Circustheater Scheveningen met Phantom of the Opera, wat jarenlang de langstlopende musical in Nederland was. Dat record werd vorig jaar december afgesnoept door Soldaat van Oranje.

Met zijn Stage Entertainment brengt Van den Ende grote musicals als Les Misérables, The Lion King en Wicked naar Nederland. Stage Entertainment is niet alleen actief in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland, Spanje en Italië. Ook op musicalmekka Broadway is Van den Ende geen onbekende. In hartje New York heeft Stage Entertainment een theatercomplex met vijf zalen, waar grote producties als 42nd Street, Urinetown en Sister Act stonden.

Van den Ende trok zich in 2006 terug uit de dagelijkse leiding van zijn theaterproductiebedrijf nadat hij eerder dat jaar met hartproblemen in het ziekenhuis belandde. Sindsdien is Van den Ende voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stage Entertainment. Ook zijn vrouw Janine zit in het bestuur. Met haar richtte Van den Ende in 2001 de VandenEnde Foundation op. De stichting, waarvan Van den Ende bestuursvoorzitter is, schenkt jaarlijks veel geld aan creatieve en culturele initiatieven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren