logo songteksten.net

Redmayne had pauze nodig na Theory Of Everything

(Novum) - Na zijn intensieve rol in de film The Theory Of Everything had Eddie Redmayne even tijd nodig om zichzelf terug te vinden. Dit zegt de 32-jarige acteur in een interview met het Britse modeblad Mr Porter.

Redmayne speelt in The Theory Of Everything de beroemde natuurkundige Stephen Hawking, die op 21-jarige leeftijd te horen kreeg dat hij de ziekte ALS heeft. De rol was niet alleen mentaal en fysiek zwaar, maar verhaalt bijna 25 jaar uit het leven van Hawking. Wat het voor Redmayne lastig maakte, is dat de film niet in chronologische volgorde werd opgenomen.

"Op de eerste draaidag hebben we drie scènes opgenomen. De eerste speelt zich af voor de diagnose, in de tweede loopt Hawking op krukken en in de derde scène zit hij in zijn tweede rolstoel. Het was alsof ik een zin met pen op moest schrijven waarvan het eerste, middelste en laatste woord al geschreven stonden."

Redmayne was bovendien net klaar met een film waarvoor hij flink gespierd moest zijn, Jupiter Ascending. Kilo's die hij voor zijn vertolking van Stephen Hawking weer snel moest verliezen. "Nadat ik in de huid van zo veel verschillende personages was gekropen, had ik gewoon even de tijd nodig om te herinneren wie ik ben, wat de natuurlijke staat van mijn lichaam is."

Eddie Redmayne is genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol in The Theory Of Everything.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren