logo songteksten.net

American Beauty in Avond van de Filmmuziek

(Novum) - Op de tweede editie van De Avond van de Filmmuziek wordt onder meer muziek gespeeld uit de Amerikaanse films Saving Private Ryan (1998) en American Beauty (1999). Dat hebben de bedenkers van de twee concertavonden op 12 en 13 maart in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam donderdag bekendgemaakt.

Verder brengt het Metropole Orkest fragmenten ten gehore uit films waarvoor de bekende filmcomponist Rogier van Otterloo (1941 - 1988) de muziek schreef. Het gaat om muziekstukken uit Turks Fruit (1973), Keetje Tippel (1975) en Soldaat van Oranje (1977). Ook komen klanken voorbij uit de natuurfilm De Nieuwe Wildernis (2013). De rest van het programma wordt later bekendgemaakt.

Het Metropole Orkest staat beide avonden onder leiding van de Amerikaanse dirigent Charles Floyd, die in 2009 op het inauguratiebal van de Amerikaanse president Barack Obama dirigeerde. Violiste Lisa Jacobs is de soliste van de avond.

Gastsprekers uit de film- en muziekwereld introduceren de bekende filmfragmenten met tekst en uitleg, onder wie actrice Hanna Verboom. De presentatie van de gala-avonden is in handen van Ruben Nicolai.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren