logo songteksten.net

Leona Philippo in het diepe voor goed doel

(Novum) - Zangeres Leona Philippo is sinds anderhalf jaar ambassadrice van Kinderfonds Mamas. Voor de verwaarloosde kinderen in Zuid-Afrika wilde zij meer doen dan alleen haar naam aan het goede doel verbinden. Zelfs als dat betekent dat ze voor het eerst een grote tv-show moet presenteren.

Jeroen van der Boom staat zondagavond aan het hoofd van een speciale uitzending van zijn muziekprogramma Holland Zingt... In Holland Zingt...voor Mamas zingen bekende Nederlanders samen met hun kind of kleinkind een liedje om geld op te halen voor het Kinderfonds. Leona Philippo maakt die avond naast Van der Boom haar debuut als SBS-presentatrice. "Het is allemaal Jeroen zijn schuld", lacht ze. "Hij heeft gezegd dat hij het alleen met mij wilde doen."

Net als de winnares van The Voice of Holland 2012 is Van der Boom ambassadeur van de organisatie die kinderen in Zuid-Afrika bijstaat. Hij nam het initiatief voor de speciale uitzending op SBS6. Philippo vertelt achter de schermen bij de opnames, tussen twee presentatiebeurten door: "Jeroen zei tegen de zender: Ik wil het met Leona doen. Daar vroegen ze zich wel af of ik het zou kunnen. En ik heb dat zelf ook nog even nagevraagd. Als jullie denken dat ik het kan, dan doe ik het."

De 35-jarige zangeres vindt het behoorlijk spannend om voor een nationaal publiek voor de camera te staan, maar met het goede doel voor ogen slaat ze zich er doorheen. "Dit gaat niet om mij. Niet om 'kijk mij eens presenteren'. Het gaat om de Mamas. Ik wil de mensen thuis op de bank vertellen hoe belangrijk dit doel is."

De geadopteerde Philippo heeft een persoonlijke band met het goede doel. "Ik ben zelf het levende voorbeeld van een kind dat een kans kreeg. Ik heb nu zelf een zoontje en als ik dan naar die kinderen daar kijk, is dat extra heftig."

Het presenteren bevalt haar prima. Alleen het lezen van de autocue levert nog wat problemen op. "Ik ben zo blind als een kip. Ik kan nog net zien of het lampje van de camera brandt." Ze moet eerlijk toegeven; het smaakt naar meer. "Remko van Westerloo mag mij altijd bellen", zegt Philippo met een dikke knipoog. "Ik ben altijd in voor nieuwe uitdagingen."

De special Holland zingt... voor Mamas is zondagavond te zien op SBS6. Onder begeleiding van Jeroen van der Boom zingen bekende artiesten een duet met hun kind of kleinkind om aandacht te vragen voor Kinderfonds Mamas. Onder anderen René Froger en zijn kleindochter Charlie, Lange Frans en zijn zoontje Willem, Lee Towers en zijn kleindochter Jet en Isa Hoes en haar dochter Vlinder betreden het podium.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren