logo songteksten.net

Kanye West: Grammy Beck moet naar Beyoncé

(Novum) - Niet rockster Beck maar Beyoncé had de Grammy Award voor beste album mee naar huis moeten nemen. Dat vindt Kanye West, die even aanstalten maakte om op het podium het dankwoord van Beck te verstoren. Dat leek aanvankelijk een dolletje, maar na afloop van de uitreiking heeft de rapper toch aan entertainmentzender E! laten weten dat hij vindt dat Beck de onterechte winnaar is.

Kanye zei op de afterparty dat Beyoncé de Grammy voor het beste album van het jaar had moeten winnen. Hij legde uit dat zijn grapje op het podium wel degelijk serieus bedoeld was. "Als de organisatie van de Grammy's wil dat echte artiesten terug blijven komen, moeten ze niet langer met ons sollen. We spelen dit spel niet langer mee. Beck zou zijn Grammy aan Beyoncé moeten geven. Ik word er een beetje moe van."

Kanye beschouwt het als een klap in het gezicht van Beyoncé en noemt het weinig respectvol voor het artiestenvak. "Als muzikant inspireren wij mensen die elke dag naar hun werk gaan. Die luisteren naar het album van Beyoncé en wanen zich dan even elders."

Kanye heeft wel een reden waarom hij niet publiekelijk zijn stunt uit 2009 herhaalde, toen hij Taylor Swift in de rede viel tijdens de MTV Video Music Awards. "Ik doe niets meer wat mijn dochter in gevaar kan brengen. Maar ik ben hier om te vechten voor creativiteit. Ik heb mijn mond niet opengetrokken, maar iedereen weet wel wat het betekent als Ye het podium op komt wandelen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren