logo songteksten.net

Armin van Buuren debuteert met eigen festival

(Novum) - Armin van Buuren viert sinds 2007 de verjaardag van zijn wereldwijde radioshow A State of Trance (ASOT) met grote feesten op verschillende continenten. Maar de zevenhonderdste aflevering verdiende meer dan alleen een groot feest. Het populaire trance-evenement kon maar op één manier nóg spectaculairder: in festival-vorm. Met A State of Trance Festival is Van Buuren naar eigen zeggen de eerste dj met een eigen festival.

De 38-jarige wereldster uit Leiden blikt met veel gevoel voor nostalgie terug: "In 2001 begon ik in een heel klein studiootje bij ID&T met mijn eigen radioshow. Gewoon omdat ik mensen wilde laten horen hoeveel goede trancemuziek er wordt gemaakt." Inmiddels heeft de show meer dan 20 miljoen luisteraars in 74 landen. En nu dus een eigen festival.

Na uitverkochte edities begin deze maand in Melbourne en Sydney strijkt ASOT Festival zaterdagavond neer in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer dan 30.000 liefhebbers kunnen daar in vier zalen elf uur lang uit hun dak gaan op uiteenlopende soorten trance.

Van Buuren staat zelf drie keer op het programma (om 20.00 uur, 00.45 uur en 03.15 uur) en maakt tussendoor live radio vanuit een studio in het pand. Daar ontvangt hij gasten, spreekt met fans en schakelt met de optredens die elders in de Jaarbeurs gaande zijn. De show is wereldwijd live te volgen via internet. "Ik sta letterlijk op de dansvloer tussen het publiek met mijn radiostudio. Dat geeft heel veel energie."

Tijdens de feesten rond de jubileumedities van ASOT was Van Buuren altijd de grote man op het programma. Daar wil hij nu van af. ASOT Festival draait niet meer om hem, maar om de nieuwe namen aan het trancefirmament. "Ik ben niet meer de headliner. ASOT is niet langer het feestje van Armin van Buuren. Daarvoor heb ik mijn Armin Only-shows. Dit moet gaan over alles wat er op dit moment speelt in de scene. Er gebeurt zo veel, trance is niet meer één sound. Het is heel divers en al die stromingen verdienen een publiek."

"We programmeren in elke zaal een andere stijl, zodat het echt een festival is. Je gaat naar ASOT om goede muziek te horen, ongeacht de namen. Zoals je naar Mysteryland of Dance Valley gaat. Maar dan met een dak boven je hoofd." Overigens sluit hij een outdoor-editie van ASOT Festival niet uit. "Maar dat is iets voor in de toekomst."

Nieuw dj-talent krijgt ruim baan op ASOT Festival. "Ik leer zo veel van die jonge gasten. Ik krijg er heel veel inspiratie van. De nieuwe dingen die ik luister in de studio of tijdens het hardlopen krijgen hier een podium. Niet alleen omdat ik het leuk vind, maar omdat ik het wil delen met het publiek. Er komt zo veel nieuwe muziek uit, dat kan ik allemaal niet meer kwijt in een wekelijkse radioshow van twee uur. En ja", biecht Van Buuren op. "Ik boek ook mijn concurrenten. Dit festival draait niet om mij. Dit draait om de fans."

Na Australië en Nederland toert ASOT Festival in april naar Argentinië. Later dit jaar worden nieuwe locaties toegevoegd aan de festivaltoer.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren