logo songteksten.net

Emmy-winnaar verfilmt boek Anna Woltz

(Novum) - Regisseur Steven Wouterlood, die vorige week een Emmy won voor zijn korte film Alles Mag, gaat het boek Mijn Bijzondere Rare Week met Tess van schrijfster Anna Woltz verfilmen. Dat heeft producent Bind, die de filmrechten van het boek heeft gekocht, bekendgemaakt.

Het wordt de eerste bioscoopfilm voor Wouterlood. Het boek vertelt over de jongen Samuel die tijdens een vakantie op Texel het meisje Tess ontmoet en besluit haar te helpen met een groot plan. Ze heeft haar biologische vader opgespoord en naar het eiland gelokt om hem te testen.

"Toen ik het boek las, werd ik direct gegrepen", stelt Wouterlood. "Het is een intrigerend verhaal met een prachtige mengeling van ontroering, spanning en humor. De onbevangen blik van een kind op de volwassen wereld is een thema dat me eindeloos fascineert."

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames van start gaat. Ook zijn er nog geen acteurs aan het project verbonden. Anna Woltz (1981) werd vooral bekend als columnist voor de Volkskrant. Mijn Bijzondere Rare Week met Tess is haar debuutroman.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren