logo songteksten.net

Herman den Blijker leeft bewuster

(Novum) - Herman den Blijker is vanaf dinsdag te zien in het culinaire reisprogramma Herman en Martijn: Op de Proef Gesteld. Samen met Martijn Krabbé bezocht Den Blijker allerlei culturen, overal ter wereld.

Voor Den Blijker kwam met het programma een jongensdroom uit. Hij leerde veel van al die verschillende (eet)culturen. Zoals bewust met de natuur om te gaan. "En dat wij maar een stelletje volgevreten Europeanen zijn", zegt de kok in het AD. Zo werd hij zich vaak weer bewust van wat je soms zonder nadenken in je mond stopt.

De samenwerking met Krabbé beviel Den Blijker goed. "Wat een presentatietalent heeft die jongen. Hij ramt de oneliners er met al het gemak uit, waar ik soms de grootste moeite moest doen voor een leuke tekst."

De ontberingen die Den Blijker soms moest doorstaan bevielen hem wat minder goed. "Ik ben hooguit een kakkerlak gewend. Als je dan een dikke, vette vogelspin ziet lopen, lig je ineens in de foetushouding op de grond te janken. Door zo'n avontuur ga je bewuster leven. Heerlijk, al mijn zintuigen staan weer helemaal open!"

Herman en Martijn: Op de Proef Gesteld is dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren