logo songteksten.net

Ketelhuis eert overleden Didden en Nimoy

(Novum) - Bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam staat zondag 8 maart stil bij de overleden pruikenmaker en grimeur Sjoerd Didden, en bij de eergister overleden acteur Leonard Nimoy. Dit gebeurt in Het Schimmenrijk, het maandelijkse programma waarin journalist Hans Beerekamp aandacht besteed aan overleden grootheden uit de filmwereld.

Pruikenmaker en make-up-artiest Sjoerd Didden overleed vorige week op 54-jarige leeftijd. Didden was vanaf midden jaren tachtig werkzaam als pruikenmaker voor Nederlandse films (zoals Oscarwinnaar Antonia), televisieseries als Baantjer en Waltz en theatermusicals. Hij verzorgde de pruiken en make-up van talloze grote producties van Joop van den Ende, zoals The Wiz en Saturday Night Fever, en leverde cruciale bijdragen aan een aantal belangrijke Nederlandse films. Hij werkte onder meer mee aan Zwartboek van Paul Verhoeven en Suzy Q van Martin Koolhoven en verzorgde de make-up-effecten voor horrortitels als De Johnsons en Amsterdamned van regisseur Dick Maas.

Acteur Leonard Nimoy, die vrijdag op 83-jarige leeftijd overleed, werd wereldberoemd als Spock in de televisieserie Star Trek. Van beide overledenen wordt 8 maart uniek materiaal vertoond.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren