logo songteksten.net

Floortje Dessing wil aandacht voor zeeleven

(Novum) - Floortje Dessing besloot ja te zeggen tegen de presentatie van het realityprogramma De zeven zeeën toen ze hoorde dat ze daarmee aandacht kan vragen voor de vervuilde wereldzeeën. Dit vertelde de wereldreizigster, die dinsdagochtend terugkeerde uit Iran, op de perspresentatie van het nieuwe tv-programma van BNN.

In het programma, dat in samenwerking met Greenpeace wordt gemaakt, worden tien bekende Nederlanders getest op kameraadschap, creativiteit, doorzettingsvermogen en lef. Oftewel: wie is de beste milieu-actievoerder? "Oorspronkelijk zou Patrick Lodiers het programma presenteren, maar hij besloot vorig jaar over te stappen naar KRO-NCRV. Vier dagen voor de opnames werd ik gebeld en hoorde ik wat het project inhield. Ik vind het belangrijk om aandacht te vragen voor het probleem van vervuilde wereldzeeën", zei Floortje.

Het presenteren van een realityprogramma was wel andere koek voor Dessing, die eraan gewend is met een kleine crew op pad te gaan. "Het was een totaal nieuwe ervaring voor me, met zoveel mensen. Nu ik het resultaat zie word ik er stil van, zo mooi gemaakt. Het heeft veel moeite gekost, maar je ziet het eraan af. Als ik mezelf terugzie denk ik nog wel Floor, je mag wel wat meer gas geven."

Floortje omschrijft De zeven zeeën als een amusementsprogramma met een laagje. "Het mooie is dat we hiermee een nieuw publiek bereiken. Die geven we op deze manier een boodschap mee. We kunnen ze inzicht geven in wat er in de oceanen aan de hand is." Centraal staan thema's als overbevissing en milieuvervuiling.

Snowboardster Nicolien Sauerbreij, acteur Daniël Boissevain en presentator Patrick Martens behoren tot de tien bekende Nederlanders die het ruime sop kiezen. Eveneens aan boord zijn rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Niels Gomperts, comédienne Dian Liesker, actrice en zangeres Anna Speller, stylist Bastiaan van Schaik en actrice Toprak Yalçiner. Wekelijks valt er een BN'er af.

BNN zendt het avonturenprogramma uit vanaf 30 maart op NPO 3. De finale met de drie overgebleven BNers is op 25 mei live.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren