logo songteksten.net

India zet streep door Fifty Shades-film

(Novum) - MUMBAI - De Fifty Shades of Grey-film mag niet in Indiase bioscopen worden vertoond, ook niet zonder naaktscènes. Volgens Reuters hebben de autoriteiten bepaald dat de pikante film niet door de beugel kan. De exacte reden voor het besluit is niet bekend.

Fifty Shades of Grey gaat over een jonge vrouw die door een charmante miljardair wordt ingewijd in de wereld van sm. Een bron binnen Universal Pictures laat weten dat de Indiase Central Board of Film Certification moeite had met een deel van de dialogen in de boekverfilming. Om de autoriteiten tegemoet te komen, werden alle naaktscènes uit de film gehaald en werden de seksscènes gekuist, maar dat heeft niet geholpen. De filmmaatschappij mocht wel in beroep gaan en heeft dat naar verluidt ook gedaan.

De Fifty Shades-film, met Jamie Dornan en Dakota Johnson als hoofdrolspelers, ging in februari in première en heeft sindsdien wereldwijd al honderden miljoenen euro's in het laatje gebracht. India is niet het enige land dat de film in de ban heeft gedaan. Ook in Maleisië, Indonesië en Kenia kwam hij niet door de keuring heen. Distributeur Comcast brengt Fifty Shades of Grey niet in China uit, omdat de film daar waarschijnlijk ook niet zou mogen draaien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren