logo songteksten.net

James Franco verdedigt The Interview

(Novum) - NEW YORK - James Franco had tijdens de opnames voor de controversiƫle film The Interview nooit het idee dat hij en zijn collega's fout bezig waren. Dat vertelde de acteur donderdag in de talkshow van David Letterman.

In The Interview spelen Franco en Seth Rogen twee journalisten die van de CIA de opdracht krijgen om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. Na een grote hack bij filmstudio Sony Pictures, waarbij gevoelige e-mails werden gelekt en cryptische dreigementen werden geuit, besloten de meeste bioscopen The Interview niet te vertonen uit angst voor eventuele terroristische aanslagen.

"Wij hadden nooit het gevoel dat we onverantwoord bezig waren of dat we iets verkeerd deden", reageert Franco op de ontstane ophef. "We maakten gewoon een comedy en het was echt niet zo vreemd dat we zeiden: 'Er gebeuren daar gestoorde dingen'. Volgens mij is de rest van de wereld het er wel over eens dat het daar niet goed gaat. Seth vatte het als volgt samen: 'Het zou juist onverantwoord zijn als we er helemaal niks over zouden zeggen'."

Dankzij een succesvolle digitale release heeft The Interview toch nog aardig wat geld in het laatje gebracht. Volgens Variety stond de teller in januari op 40 miljoen dollar (ruim 36 miljoen euro). Franco denkt evenwel dat er veel meer in zat. "Als hij in de bioscopen had gedraaid, was het een enorme hit geworden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren