logo songteksten.net

Lena Dunham beschuldigd van antisemitisme

(Novum) - LOS ANGELES - Lena Dunham heeft boze reacties gekregen op een stuk dat ze schreef in The New Yorker. In het artikel, met de kop 'Dog or Jewish boyfriend? A Quiz', legt ze de lezers 35 omschrijvingen voor en stelt ze de vraag of die van toepassing zijn op haar vriend of op haar hond.

In het stuk schrijft de 28-jarige Girls-actrice, die zelf ook een joodse moeder heeft, onder meer dat 'hij' nooit fooi geeft en dat hij nooit zijn portemonnee meeneemt als ze de deur uitgaan. Ook schrijft ze: "Ik heb het idee dat hij het eten dat ik hem voorschotel niet lekker vindt. Ik denk dat dat komt doordat hij uit een cultuur komt waarin moeders al hun aandacht op hun nageslacht richten en hun eigen behoefte aan onafhankelijkheid als vrouw niet erkennen."

Dunham krijgt op Twitter veel kritiek vanwege de vermeende antisemitische inhoud van het artikel. Op de joodse website Kveller.com verscheen een kritisch artikel waarin Dunham wordt verweten dat ze 'joden met honden vergelijkt'. Dat artikel is inmiddels ruim 30.000 keer gedeeld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren