logo songteksten.net

Nico Dijkshoorn lacht om eigen teksten

(Novum) - LEIDEN - Nico Dijkshoorn (54) tourt samen met zijn vrienden Herman en Fred met zijn theatervoorstelling Vuig door heel Nederland en voelt zich op het podium nog immer als een vis in het water. "Ik sta daar gewoon ongegeneerd op het podium om mijn eigen teksten te lachen. Amateuristischer kan gewoon niet."

Met drummer Herman Klaassen en bassist Fred van Klaveren gaat hij al tientallen jaren om. Er is volgens de zanger/columnist/schrijver niets mooiers dan samen touren door Nederland. "Ik vind het heerlijk de Volvo vol te stouwen en met zijn allen op pad te gaan voor een optreden in een uithoek van Nederland. Dat te gekke bandjesgevoel van samen on the road zijn en een gehaktstaaf halen bij de Texaco", zegt hij in het AD.

Dijkshoorn is trots op zijn twee maten. "Tijdens het optreden kijk ik wel eens even opzij naar ze. Dan zie ik ze genieten in zo'n uitverkocht theatertje in Drachten, in de wetenschap dat ze de volgende dag gewoon vroeg op moeten voor hun werk." Hij hoopt 'die oprechte blijdschap' op het publiek te kunnen overbrengen in de theatervoorstellingen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren