logo songteksten.net

Zoë Kravitz had eetprobleem

(Novum) - LOS ANGELES - Zoë Kravitz heeft lang geworsteld met een eetprobleem. Aan het blad Complex vertelt de dochter van actrice Lisa Bonet en zanger Lenny Kravitz dat ze in haar tienerjaren last had van anorexia en boulimia.

"Ik kreeg het zwaar toen ik rond de 16, 17 à 18 was. Toen ik op de middelbare school zat begon mijn eetprobleem", aldus de 26-jarige actrice. Kravitz vertelt dat ze er tot ongeveer twee jaar terug last van heeft gehad. In 2013 speelde Kravitz in de film The Road Within een meisje met anorexia. "Mijn ouders vonden het maar niks." Voor de rol viel ze weer veel af. "Het was heel erg, je zag al mijn ribben, maar ik kon het niet meer zien. Ik wilde alleen maar meer gewicht kwijt voor de film."

Rond het begin van 2014 besloot Zoë een nieuwe weg in te slaan. "De knop was om, ik voelde me ineens anders. Alsof er een geest was, die tegen mij zei dat ik ermee moest stoppen", legt de dochter van Lenny uit.

Zoë denkt dat ze weet waardoor ze de eetstoornis kreeg. "Ik denk niet dat het alleen te maken had met het bekend zijn, maar het heeft denk ik wel te maken gehad met de wereld waarin ik leef. Ik voelde veel druk", aldus de actrice. "Mijn moeder is een prachtige vrouw, ik denk dat ik daar soms wel van onder de indruk was. Daarbij had mijn vader alleen maar relaties met topmodellen", zegt ze lachend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren