logo songteksten.net

Rockband Noir Désir stopt ermee

(Novum/AP) - De Franse rockband Noir Désir heeft besloten te stoppen. Dat heeft de platenmaatschappij van de band, Barclay, dinsdag bevestigd.

"We respecteren hun keus natuurlijk volledig, hoewel het ons spijt dat er een einde komt aan de lange en gepassioneerde samenwerking met een groep die een onuitwisbare indruk achterlaat in de geschiedenis van de rockmuziek en de Franse muziek door hun albums en hun legendarische concerten", zo zei de baas van Barclay, Olivier Caillart.

Caillart sprak over de 'kracht en rijkdom' van het repertoire van de band en wenste alle bandleden veel succes met hun eigen projecten.

Noir Désir bestond uit zanger en gitarist Bertrand Cantat, gitarist Serge Teyssot-Gay, Denis Barthe, die de drumpartij voor rekening nam, en Jean-Paul Roy op bas. De band werd in de jaren tachtig opgericht in de regio Bordeaux en boekte eind jaren tachtig succes met het nummer 'Aux sombres héros de l'amer' ('Working Class Hero').

Zanger Bertrand Cantat werd in juli 2003 veroordeeld voor de moord op actrice Marie Trintigant. Ondanks de veroordeling bleef de band gewoon voortbestaan.

In totaal bracht Noir Désir zes albums uit. De band won tussen 1998 en 2006 vijf keer de 'Victoire de la musique' een belangrijke Franse muziekprijs.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren