logo songteksten.net

Time Warner zet vol in op Lego-films

(Novum) - NEW YORK - Het succes van The Lego Movie is voor het Amerikaanse mediaconcern Time Warner reden vol in te zetten op de 'nieuwe' melkkoe. Het bedrijf maakte maandag (lokale tijd) de releasedata van drie nieuwe Lego-films bekend en meldde tevens dat er meer films in de pijpleiding zitten.

In februari 2017 verschijnt een Lego Batman-film in de bioscopen, later dat jaar gevolgd door een Lego Ninjago-film, die eerder voor de herfst van 2016 stond gepland. In mei 2018 volgt dan The Lego Movie Sequel, een vervolg op The Lego Movie. Die film bracht een brutowinst van 469 miljoen dollar op, exclusief overige opbrengsten uit onder meer merchandise.

Volgens Warner Brothers, dat onderdeel is van Time Warner, zijn de drie films slechts het begin van een reeks van Lego-films die voor de komende jaren op de rol staan.

Lego is overigens niet het enige speelgoed dat de komende tijd in de bioscoop tot leven komt. De Amerikaanse speelgoedmaker Hasbro maakte maandag bekend te spreken met 20th Century Fox over een film met speelklei van Play-Doh in de hoofdrol.

Mocht de kleifilm een succes zijn, dan overweegt het bedrijf ook andere sterren uit de collectie naar het witte doek te brengen, anders dan al bestaande speelgoedfilmsterren als Transformers en G.I. Joe.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren