logo songteksten.net

Nog Nederlander in kortefilmprogramma Cannes

(Novum) - CANNES - In de Short Film Corner, een kortefilmprogramma tijdens het Festival van Cannes, is nog een titel met een Nederlander opgenomen. Het gaat om de Spaans-Engelse productie Constelación Urbana van regisseur Luis Galán. In de film, die vertelt over drie stellen die allemaal op een cruciaal punt in hun relatie belanden, speelt de Nederlandse acteur Maarten Dannenberg een hoofdrol.

Dannenberg (30) studeerde international business in Frankrijk en politieke wetenschappen in Madrid. Daar volgde hij ook een toneelopleiding, wat hem een rol in de Spaanse primetime-serie La Isla de los Nominados opleverde. Inmiddels woont de Nederlander in Londen, waar hij inmiddels een agent heeft. Onlangs speelde Dannenberg in de misdaadfilm Good People, met Kate Hudson en James Franco.

Ook de korte films De Laatste Dag van de Zomer, met actrice Lisa Smit in de hoofdrol, en Het Cadeau van regisseur Hanna Verboom draaien in de Short Film Corner. Daarnaast zijn drie Nederlandse winnaars van het internationale 48 Hour Film-project in de selectie opgenomen.

Er draaien dit jaar geen Nederlandse speelfilms in de diverse programma's tijdens het festival, dat half mei plaatsvindt in de Franse badplaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren