logo songteksten.net

Claudia wil SR15 aan bootvluchtelingen wijden

(Novum) - HILVERSUM - Als het aan Claudia de Breij ligt, gaat de opbrengst van Serious Request 2015 naar de bootvluchtelingen. Dat suggereert ze zaterdag op Twitter. "Rode Kruis wil dat Europa meer doet voor bootvluchtelingen", schrijft ze. "Mooi thema voor Serious Request '15."

Het Rode Kruis liet zich zaterdag kritisch uit over de uitkomst van een speciale EU-top over de vele dodelijke slachtoffers die vallen bij bootvluchtelingen die over de Middellandse Zee naar Europa varen. Het Rode Kruis pleit ervoor dat de EU ook een humaner asielbeleid voor bootvluchtelingen gaat voeren.

Serious Request is de jaarlijkse actie die 3FM in december organiseert om geld in te zamelen voor een (vaak onderbelicht) goed doel. De afgelopen jaren waren dat kindersterfte door diarree en seksueel misbruik van vrouwen in conflictgebieden.

De actieweek vindt dit jaar plaats in Heerlen. Hier laten drie dj's van de zender zich een week lang opsluiten in een Glazen Huis om zo geld in te zamelen. Claudia de Breij heeft in het verleden eenmaal in het huis gezeten: toen werd er geld ingezameld voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Soedan en Darfur. Het thema voor dit jaar is nog niet bekendgemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren